Wątróbka Drobiowa Z Cebulką

5 (180 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taką wątróbkę mój mąż lubi najbardziej i to dla niego ją przygotowuje. Ja z wątróbki lubię tylko sos, niestety ;)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cebule
    około 300-400 g wątróbki drobiowej
    2-3 łyżki mąki pszennej
    sól, pieprz do smaku
    olej/olej smakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Wątróbka drobiowa z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Najpierw szklimy na oleju cebule pokrojoną w piórka trwa to około 10 minut.
    2. W tym czasie wątróbkę pozbawiamy żyłek i niepotrzebnych "flaczków".
    3. Obtaczamy w mące i kładziemy ją na patelnie z rozgrzaną oliwą. Przesmażamy z obydwóch stron, aż pozbawimy ją surowości (trwało to z około 10-15 minut). Następnie dokładamy z powrotem wcześniej zeszklona cebulkę. Całość mieszamy, solimy, pieprzymy i smażymy już razem.
    W sumie wątróbka była smażona coś około 25 minut, można oczywiście krócej, ale mąż lubi dobrze opieczoną :)
    Mąż lubi ją jeść ze świeżym chlebem i dlatego też tak ją mu podałam. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Wątróbka drobiowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować