Wątróbka drobiowa z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Najpierw szklimy na oleju cebule pokrojoną w piórka trwa to około 10 minut.
2. W tym czasie wątróbkę pozbawiamy żyłek i niepotrzebnych "flaczków".
3. Obtaczamy w mące i kładziemy ją na patelnie z rozgrzaną oliwą. Przesmażamy z obydwóch stron, aż pozbawimy ją surowości (trwało to z około 10-15 minut). Następnie dokładamy z powrotem wcześniej zeszklona cebulkę. Całość mieszamy, solimy, pieprzymy i smażymy już razem.
W sumie wątróbka była smażona coś około 25 minut, można oczywiście krócej, ale mąż lubi dobrze opieczoną :)
Mąż lubi ją jeść ze świeżym chlebem i dlatego też tak ją mu podałam. Smacznego !!!
Komentarze