Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkami

4.5 (146 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna potrawa z wątróbki, która przed smażeniem moczyła się w mleku z miodem. Na pewno będzie smakowała.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g wątróbka z kurczaka
    2 szt. cebuli
    2-3 szt. jabłek ( kwaśne )
    100 ml mleka
    2 łyżki płynnego miodu
    sól, pieprz, majeranek w/g gustu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkami. 1. 1. Wątróbkę umyć, oczyścić. Osuszyć ręcznikiem papierowym, większe kawałki przekroić na pół. Mleko wymieszać z miodem i zalać wątróbkę. Odstawić na 1 godzinę do lodówki.
    2. Cebulę obrać, pokroić w pół talarki. Jabłka umyć, przekroić na pół, oczyścić z pestek. Pokroić w grubą kostkę.
    3. Na gorącą patelnie wlać olej, podsmażyć cebule, dodać wątróbkę razem z mlekiem, w którym moczyła się. Smażyć pod przykryciem ok.5-6 minut, od czasu do czasu mieszając. Wrzucić pokrojone jabłka i jeszcze dusić ok. 5-6 minut. Zdjąć pokrywkę, dać odparować. Na koniec przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
    Wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.4 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami

To może cię zainteresować