Wątróbka drobiowa z cebulą i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Wątróbkę umyć, oczyścić. Osuszyć ręcznikiem papierowym, większe kawałki przekroić na pół. Mleko wymieszać z miodem i zalać wątróbkę. Odstawić na 1 godzinę do lodówki.
2. Cebulę obrać, pokroić w pół talarki. Jabłka umyć, przekroić na pół, oczyścić z pestek. Pokroić w grubą kostkę.
3. Na gorącą patelnie wlać olej, podsmażyć cebule, dodać wątróbkę razem z mlekiem, w którym moczyła się. Smażyć pod przykryciem ok.5-6 minut, od czasu do czasu mieszając. Wrzucić pokrojone jabłka i jeszcze dusić ok. 5-6 minut. Zdjąć pokrywkę, dać odparować. Na koniec przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Wymieszać.
Komentarze