Warzywno-makaronowa potrawka z mleczkiem kokosowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ogródkowe warzywka zebrane, więc by nic się nie zmarnowało warto wykorzystać je do przygotowania takiej potrawki. Lekka, ale skutecznie poradzi sobie z głodem.

Składniki:

  • 250g makaronu np. penne
    2 łyżki oleju rzepakowego rafinowanego
    2 ząbki czosnku
    2cm korzenia imbiru
    3/4 czerwonej papryki
    1 duża marchewka
    1/2 pora
    1/2 szklanki ciecierzycy konserwowej
    120ml mleczka kokosowego
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1 łyżka soku z cytryny (może być limonka)
    sól, kolorowy pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywno-makaronowa potrawka z mleczkiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju rzepakowym rumienimy posiekany czosnek oraz starty imbir, a następnie wrzucamy pokrojoną w cienkie, ok 4cm słupki marchewkę, pokrojonego w pół talarki pora oraz paseczki papryki. Podsmażamy i wrzucamy dobrze odcedzoną ciecierzycę. Dusimy ok 15 minut i podlewamy mleczkiem kokosowym. Do lekko odparowanej potrawki dodajemy sok z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z natką pietruszki i ugotowanym al dente w osolonej wodzie makaronem. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Orientalna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować