MARCHEWKA GLAZUROWANA W MIODZIE Z IMBIREM

4.36 (176 ocen)

  • 25 min

Marchewka w miodzie jest przepysznym dodatkiem do obiadu.Odkryłam ją na nowo.Zamiast tradycyjnej, gotowanej jarzynki polecam tę glazurowaną.Spróbujcie a przekonacie się sami jaka jest smaczna ;-)

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:

    kilka średnich marchewek
    łyżka płynnego miodu
    łyżka masła
    kawałek świeżego korzenia imbiru
    sól
    świeżo mielony czarny pieprz
    1-2 łyżki octu balsamicznego
    sezam do posypania (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.36 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Karmel Jarzynka

Marchewka glazurowana w miodzie z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marchewka 1. Marchewkę obrałam, umyłam i pokroiłam w średnie słupki. Gotowałam w osolonej wodzie przez około 7-10 minut.
    Nie powinna być za miękka.
    Odlałam wodę, przelałam ją zimną wodą i wyjęłam na papierowy ręcznik.
  • miód imbir 2. Na patelni rozpuściłam masło z miodem i startym imbirem.

  • marchewka 3. Dodałam marchewki, które dokładnie wymieszałam i przyprawiłam solą i pieprzem. Smażyłam marchew aż się zeszkliła, co jakiś czas mieszając.
  • ocet balsamiczny 4. Pod koniec wlałam ocet balsamiczny, który przełamał słodycz miodu.
  • marchewka karmelizowana 5. Można posypać sezamem i podawać ;-)
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Marchewka Miód

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować