Vege pasta z ciecierzycy i pieczarek

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Kmin nadaje ciekawy smak. Pasta idealna do kanapek, nie tylko dla jaroszy.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 100 gr ciecierzycy namoczonej przez noc
    200 gr pieczarek
    2 łyżki kaszy manny
    1/3 szklanki oleju
    2 łyżki przecier pomidorowego
    Łyżeczka soli
    Po pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki
    Szczypta kminu rzymskiego, pieprzu i kurkumy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Vege pasta z ciecierzycy i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy i smażymy kilka minut na oleju. Następnie blendujemy.
    Namoczoną wcześniej ciecierzycę gotujemy 40 minut, po czym blendujemy i mieszamy z pieczarkami.
    Dodajemy olej, przecier pomidorowy, przyprawy i kaszę, mieszamy.
    Masę wykładamy na blachę do pieczenia, wyłożoną pergaminem i pieczemy 30 minut w 170 stopniach.
    Po upieczeniu gorącą pastę wykładamy do słoika i zakręcamy.
    Nadaje się do spożycia w ciągu kilku dni.

Porady

Blendowanie ciecierzycy wymaga dobrego blendera i cierpliwości, dobrze jest robić to partiami. Można dodać łyżeczkę sosu sojowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować