Błyskawiczny serniczek marscarpone

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jest niesamowicie szybki i łatwy w przygotowaniu ale jeszcze bardziej pyszny!

  • 15 min

Składniki:

  • 2 opakowania serka mascarpone
    Opakowanie okrągłych biszkoptów
    Pól szklanki mleka
    2 łyżki cukru pudru lub zwykłego cukru (więcej lub mniej wedle preferencji)
    Dowolne owoce, najlepiej borówki, truskawki, nektarynki

Błyskawiczny serniczek marscarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty delikatnie namoczyć w mleku i ułożyć dwie warstwy w tortownicy o średnicy 26 cm. Mascarpone przełożyć do miski, wsypać cukier i dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę na biszkopty. Pokroić owoce i ułożyć na wierzchu ciasta.

Porady

Sernik przechowywać w lodówce, chłodzenie nie jest jednak niezbędne. Ilość cukru zalezy od indywidualnych upodobań. Deser możemy zrobić w każdym mniejszym naczyniu, zmniejszając składniki o połowę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy