Bardzo soczyste i smaczne udka z kurczaka w marynacie miodowo – sojowej, to pyszny pomysł na obiad dla całej rodziny. Udka w marynacie miodowo – sojowej to bardzo prosty przepis na niedzielny obiad, imprezę rodzinną, święta itp. Nie trzeba tu być mistrzem, żeby przygotować udka w ten sposób, w zasadzie obiad robi się sam. Wystarczy zamarynować mięso dzień wcześniej, najlepiej wieczorem, a następnego dnia tylko wrzucić do naczynia żaroodpornego, następnie wrzucić do nagrzanego piekarnika i upiec. Sos sojowy nada mięsu piękny złoty kolor, a smak będzie obłędny!
5 (3 ocen)
Porady
Do całkowitego czasu dolicz czas marynowania mięsa. U mnie udka marynowały się całą noc, ale Ty jeśli nie masz tyle czasu, możesz marynować krócej oczywiście, 2 – 3 godziny też będzie ok. Udka z kurczaka zamarynowane w ten sposób można również upiec na grillu.
Komentarze