PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ćwiartki z kurczaka pieczone pod krakersamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/42/udka-z-kurczaka-pieczone-pod-krakersami.jpeg21121584http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/udka-z-kurczaka-pieczone-pod-krakersami
4 ćwiartki z kurczaka
8 krakersow
4 kopiaste łyżki majonezu
przyprawa do kurczaka
Sposób przygotowania przepisu:
Ćwiartki z kurczaka pieczone pod krakersami
1.
Ćwiartki z kurczaka natrzeć przyprawą i odstawić do lodówki na 2 godziny(można przygotować dzień wcześniej i zostawić na całą noc).
2.Krakersy pokruszyć bardzo drobno, wymieszać z majonezem. Tak przygotowaną mieszanką posmarować każdy kawałek kurczaka.
3.Kurczaka przełożyć do brytfanki i piec w 180 st. 1 h, po tym czasie włączyć termoobieg i piec jeszcze ok 0,5 h. Smacznego.
Komentarze