Ćwiartki z kurczaka pieczone pod krakersami

4.99 (169 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kurczak pieczony z ciekawym dodakiem-krakersami.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka
    8 krakersow
    4 kopiaste łyżki majonezu
    przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.99 (169 ocen)

Ćwiartki z kurczaka pieczone pod krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartki z kurczaka natrzeć przyprawą i odstawić do lodówki na 2 godziny(można przygotować dzień wcześniej i zostawić na całą noc).
    2.Krakersy pokruszyć bardzo drobno, wymieszać z majonezem. Tak przygotowaną mieszanką posmarować każdy kawałek kurczaka.
    3.Kurczaka przełożyć do brytfanki i piec w 180 st. 1 h, po tym czasie włączyć termoobieg i piec jeszcze ok 0,5 h. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Krakersy Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować