Zapraszam na pieczone ćwiartki z kurczaka. Ćwiartki wychodzą soczyste, aromatyczne i pięknie zrumienione. Takie domowe mięsko jest bardzo proste w przygotowaniu i smakuje z różnymi dodatkami. Polecam na obiad.
Pieczone ćwiartki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłukujemy i osuszamy. W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie przyprawy. Mieszanką przypraw posypujemy i nacieramy ćwiartki z kurczaka. Wkładamy mięso do rękawa do pieczenia, zawiązujemy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie przekładamy rękaw z mięsem do blaszki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach w rękawie a następnie rozcinamy go i pieczemy kolejne 40 minut. Smacznego
(z wytopionego tłuszczyku można zrobić aromatyczny sos)
Komentarze