Pieczone ćwiartki z kurczaka

5 (198 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pieczone ćwiartki z kurczaka. Ćwiartki wychodzą soczyste, aromatyczne i pięknie zrumienione. Takie domowe mięsko jest bardzo proste w przygotowaniu i smakuje z różnymi dodatkami. Polecam na obiad.

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone ćwiartki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukujemy i osuszamy. W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie przyprawy. Mieszanką przypraw posypujemy i nacieramy ćwiartki z kurczaka. Wkładamy mięso do rękawa do pieczenia, zawiązujemy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie przekładamy rękaw z mięsem do blaszki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach w rękawie a następnie rozcinamy go i pieczemy kolejne 40 minut. Smacznego
    (z wytopionego tłuszczyku można zrobić aromatyczny sos)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować