
Dodane przez: Agusiowe smakołyki
U mnie powoli zaczyna się sezon malinowy. Można już iść do ogrodu zerwać świeżych i pachnących owoców i użyć ich potem do domowych wypieków, deserów lub tak po prostu zjeść na podwieczorek. U mnie pierwsze powstało ciasto. Taki zwykły, prosty ucieraniec wzbogacony wiórkami kokosowymi. Takie ciasto jest idealne dla niespodziewanych gości lub tak na szybki podwieczorek. Wystarczy składniki utrzeć w misce i do piekarnika. Częstujcie się proszę :)
Izabela Siwulska
Ucierane kokosowe ciasto z malinami
Porady
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Ciasto można pokroić na około 12 porcji.
Forma keksówka o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
Maliny świeże, ewentualnie mogą być mrożone.
Dodane przez: Mienta
Malutkie, ciemnofioletowe kuleczki...niepozorne...
Komentarze