Ucierane kokosowe ciasto

4.97 (186 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasto pachnące kokosem. Obłędny zapach rozchodzi się po całym domu podczas pieczenia. Bardzo szybko znika kawałek po kawałeczku. Bardzo polecam. Uda się każdemu.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag mąki tortowej ( około 2 szklanki )
    10 dag cukru ( pół szklanki )
    3 jajka
    20 dag masła lub margaryny
    10 dag wiórków kokosowych
    cukier waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.97 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Ciasto kokosowe Desery

Ucierane kokosowe ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podajemy. 1. Podajemy i smacznego życzę.
  • Ciasto. 2. Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wbijamy po jednym jajku i dalej ucieramy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy i ucieramy, na koniec wsypujemy wiórki i mieszamy.
  • Do pieczenia. 3. Ciasto przekładamy do wąskiej blaszki keksówki o wymiarach 35 cm x 10 cm x 7 cm , wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Gotowe. 4. Ciasto studzimy i kroimy w plastry.
  • Upieczone. 5. Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Ciasto możemy upiec w formie do babki lub tortownicy o średnicy 23 cm. Zamiast blaszkę wykładać papierem do pieczenia możemy posmarować ją masłem i posypać bułką tartą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować