Ciasto ucierane z malinami

4.5 (198 ocen)

Szybkie i tanie w przygotowaniu ciasto, które możemy robić z sezonowymi owocami, ja użyłam malin :-)

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1 1/2 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    16 łyżek oleju
    8 łyżek wody
    4 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    750 g mali
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z owocami Desery

Ciasto ucierane z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Ubijać na najwyższych obrotach ok. 10 min. Po tym czasie do masy jajecznej wsypywać porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia (cały czas miksując), a następnie kolejno wlewać 8 łyżek wody oraz 16 łyżek oleju. Całość dokładnie zmiksować na jednolitą masę.
  • * 2. Prostokątną blachę (25/35 cm.) wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wlać przygotowane wcześniej ciasto, równomiernie rozprowadzić. Na wierzchu ułożyć maliny.
  • 3. Ciasto do rozgrzanego do 180*C piekarnika i piec przez 40 min. Odstawić do wystudzenia. Posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.68 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ucierane

To może cię zainteresować