Ucierane sernikowo- waniliowe ciasto z czarną porzeczką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

z czarna porzeczka ucierane ciasto z dodatkiem twarogu-polecam

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 szklanki maki pszennej
    3 łyżki cukru
    opakowanie cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    120 g masła rozpuszczonego i ostudzonego
    3 jajka
    200 g twarogu sernikowego z wiaderka
    2 szklanki czarnej porzeczki
    cukier puder do oprószenia ciasta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Ucierane sernikowo- waniliowe ciasto z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czarna porzeczkę opłukać, obrać ze szczypułek.
    Wymieszać w misce suche składniki - mąkę, cukry , proszek do pieczenia i szczyptę soli.
    W drugiej misce zmiksować jajka z twarogiem z wiaderka.
    Masę połączyć ze składnikami suchymi, dodać rozpuszczone masło, ponownie wszystko krótko zmiksować.Na koniec dodać porzeczki , wymieszać.
    Ciasto przełożyć do blaszki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch.Te porzeczki co są na wierzchu, wtopić w ciasto.

    Piec w nagrzanym piekarniku w 180 s C przez 45-50 minut.do suchego patyczka.
    Po upieczeniu ciasto ostudzic i lekko oprószyć cukrem pudrem.
    Smacznego.

Porady

forma keksowa

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować