Ucierane sernikowo- waniliowe ciasto z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czarna porzeczkę opłukać, obrać ze szczypułek.
Wymieszać w misce suche składniki - mąkę, cukry , proszek do pieczenia i szczyptę soli.
W drugiej misce zmiksować jajka z twarogiem z wiaderka.
Masę połączyć ze składnikami suchymi, dodać rozpuszczone masło, ponownie wszystko krótko zmiksować.Na koniec dodać porzeczki , wymieszać.
Ciasto przełożyć do blaszki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch.Te porzeczki co są na wierzchu, wtopić w ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku w 180 s C przez 45-50 minut.do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto ostudzic i lekko oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego.
Komentarze