Ucierana jogurtowa babka w mlecznej polewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej !
1. Masło ucieramy na puch.
2. Następnie wbijamy jajka. Po każdym jajku ucieramy masę do jego wchłonięcia.
3. Następnie dodajemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia oraz jogurt.
4. Foremkę keksową, wykładamy papierem do pieczenia, foremkę z kominkiem smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wykładamy masę.
Ciasto pieczemy w 190 stop przez 45-50 minut do suchego patyczka (patyczek wbity w ciasto musi być suchy)
Polewa
5. Śmietankę zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i wkładamy czekoladę połamaną, mieszamy do rozpuszczenia się jej, następnie odstawiamy aby zaczęła gęstnieć i taka polewamy babkę. Na koniec możemy babkę obsypać wiórkami kokosowymi. Smacznego !!!
Komentarze