Tymbaliki z łososia

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Tymbaliki z łososia

  • 1 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 ogony łososia lub kawałek ok 500 g
    2 marchewki
    1 pietruszka
    pół cebuli
    listek laurowy
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
    sok z cytryny
    3 łyżki groszku z puszki
    3 łyżki żelatyny
    koperek
    cytryna
    1 jajko na twardo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Tymbaliki z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i pietruszkę obieramy dodajemy cebulę listek i ziele angielskie. Wlewamy do garnka ok 1,5 l wody i sól, gotujemy warzywa do miękkości. Wkładamy oczyszczoną rybę i na wolnym ogniu gotujemy ok 15 min. Wyjmujemy wszystko łyżką cedzakową. Bulion przecedzamy przez gazę, dodajemy żelatynę i doprawiamy do smaku. Przygotowujemy kubeczki plastikowe do napojów i wypełniamy je do połowy ugotowanymi warzywami, kawałkami ryby, groszkiem, do każdego kubeczka wkładamy jeden kawałeczek jajka i zalewamy przestudzonym bulionem z żelatyną. Odstawiamy do zastygnięcia. Ostrożnie wyjmujemy tymbaliki z kubeczków, ustawiamy i dekorujemy koperkiem i kawałkiem cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować