Tymbaliki śledziowe

  • wyświetlono: 1327 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

..czyli galaretki z rybą, oliwkami, kaparami i żurawiną

e-jola1

Składniki

2 płaty śledziowe a'la matjas (150g)
10 oliwek
1 łyżka kaparów
2 łyżki żurawiny
500ml bulionu warzywnego
5 łyżeczek żelatyny
1 łyżka octu 10%
kilka gałązek koperku
pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Tymbaliki śledziowe

  • 1. Śledzie pokroić w kostkę, oliwki w talarki. Przygotować 8 filiżanek. Na dnie każdej filiżanki, ułożyć gałązkę koperku (resztę posiekać i odłożyć), następnie oliwki, kapary, śledzie i żurawinę. Żelatynę wsypać do miseczki, zalać zimną wodą, odczekać aż napęcznieje. Dodać do gorącego bulionu, mieszać do całkowitego rozpuszczenia, dodać ocet, pieprz i resztę koperku. Zalać składniki. Po ostudzeniu, wstawić do lodówki na noc. Aby wyjąć galaretki z filiżanek, należy zanurzyć je na chwilę w ciepłej wodzie i przełożyć na talerzyk. Smacznego!

Porady

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzugalaretkaoliwkiŻurawinaśledzieśledźgalaretkiprzyjęciekarnawałkaparysylwestertymbalikikonkurs_żurawinaśledź a la matjas

Komentarze

Podobne przepisy

Śledziowa kopuła

Dodane przez: 2milutka

Śledziowa kopuła

Śledziowa kopuła to wspaniała przystawka...

Tymbaliki z karpia

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tymbaliki z karpia.

Klarowanie wywaru po ugotowanych...

Tymbaliki z kurczaka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tymbaliki z kurczaka.

Kurczaka umyć, podzielić na części.

Tymbaliki drobiowe

Dodane przez: RedakcjaPP

Tymbaliki drobiowe

Takie dietetyczne galaretki efektownie...

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tymbaliki z zielonego groszku

Wypróbuj danie w kolorze wiosennej...

image-1hqtqqt

Dodane przez: viki2903

Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE