Drobiowe tymbaliki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Drobiowe tymbaliki

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • porcja drobiu na rosół
    włoszczyzna jak na rosół;
    marchewka
    pietruszka
    cebula
    por
    seler
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
    listek laurowy
    lubczyk

    dodatkowo
    ugotowane na twardo jajka 1-2
    groszek z puszki
    listki selera lib natka pietruszki
    cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Drobiowe tymbaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystko przygotujemy jak na rosół (oczywiście wyjdzie nam przy okazji rosół na obiad)
    Po ugotowaniu wyjmujemy mięso i włoszczyznę Odpowiednią ilość rosołu (zależnie od tego ile foremek będziemy napełniać) wlewamy do kubka rosół i dodajemy żelatynę według proporcji na opakowaniu. doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Foremki wypełniamy pokrojonymi warzywami i mięsem dodając po kawałeczku jajka, zielonym listki, łyżeczce groszku i zalewamy rosołem z rozpuszczoną żelatyną. Odstawiamy do wystudzenia a potem do lodówki na kilka godzin.
    Po wyjęciu z foremek dekorujemy plasterkami cytryny i zieleninką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować