Tureckie pierogi

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Zrobienie pierogów wygląda na dość pracochłonne ale warte włożonego wysiłku....

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • CIASTO
    -mąka pszenna 25 dkg
    -woda 150 ml
    -jajko 1 sztuka
    -sól 3 szczypty

    NADZIENIE
    -mielona wołowina 20 dkg
    -cebula 1 sztuka mała
    -papryka czerwona proszek
    -pieprz cytrynowy
    -sól
    -zielona pietruszka 3 gałazki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tureckie pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tureckie pierogi 1. -Wymieszać mikserem mąkę,wodę, jajko,sól na gładkie ciasto.
    -Zawinąć w folię i odstawić do lodówki.
    -Wymieszać wołowinę z drobno pokrojoną lub zmiksowaną cebulą, doprawić papryką, pieprzem,solą.
    -Dodać pietruszkę drobno pokrojoną, dokładnie wymieszać farsz.
    -Ciasto podzielić na trzy części.Jedną część rozwałkować, resztę przechowywać w lodówce.
    -Rozwałkowane ciasto pokroić na kwadraty o bokach około 3x3 centymetry. Z resztą ciasta postępować tak samo.
    -Na każdy kwadrat ułożyć farsz, wielkości orzecha laskowego.
    -Skleić wszystkie rogi na górze, następnie skleić boki delikatnie palcami.
    -Gotować w osolonej wodzie, około 5 minut od wypłynięcia.
    -Podawać z sosem czosnkowym. SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Turecka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować