Drożdżowe ciasto dla tych co lubią przekąsić coś na słodko nie na pracując się przy tym wcale. Długo utrzymuje się wilgotne i świeże. Najlepiej smakuje z ciepłym kakaem.
Użytkownik koalka
w dniu 10.07.2014 15:04 opublikował przepis:
Tarta to dosyć wymagające ciasto z którym zmagałam się bardzo długo. Często gęsto wychodziła jakaś niedopieczona paćka na spodzie, która doprowadzała mnie do obłędu, aż w końcu trafiłam na super przepis i bezcenne rady które zaowocowały takim oto poniższym rezultatem.
Użytkownik koalka
w dniu 22.10.2013 10:27 skomentował:
Sałatka wyśmienita z kapusty, cebuli, marchwi i papryki. Bradzo prosta w przygotowaniu i pyszna w smaku.Składnikiem kluczowym w tym przetworze jest czeska przyprawa Deko którą można kupić na bazarach, ciężko ja dostać, ale jeśli ma się taką możliwość to naprawde warta jest wypróbowania.
Użytkownik koalka
w dniu 01.09.2013 11:41 skomentował:
W tym roku po raz pierwszy robiłam jaja faszerowane na zimno i na ciepło. Te pierwsze gorąco polecam, te drugie maja specyficzną konsystencję i smak wiec to czy smakują zależy od indywidualnego gustu. Mi przypadły średnio, choć prezentowały się ślicznie.
Użytkownik koalka
w dniu 30.03.2013 13:53 opublikował przepis:
Postanowiłam upiec coś co zadowoli każdego łasucha, a mianowicie - czekoladowe ciasto z masą czekoladową. Wszyscy się nim zajadają i proszą o dokładkę. Więc nie trzeba nic więcej dodawać - ciasto samo się obroniło.
Użytkownik koalka
w dniu 28.03.2013 10:30 opublikował przepis:
Przepis na ciasto znalazłam w gazecie wyglądało na bardzo mocno czekoladowe i wilgotne. Trzeba przyznać intuicja nie zawiodła. Przepyszne, zadziwiająco lekkie, puszyste, delikatnie słodkie ciasto.
Użytkownik koalka
w dniu 22.03.2013 12:35 opublikował przepis:
Pokusiłam się zainspirować tortem pavlovej i zrobiłam własną wersje torciku bezowego. Wygląda świetnie, ale smakuje jeszcze lepiej. Cudownie krucha, słodziutka beza pokryta chmurką bitej śmietany, która nadaje wilgotności i delikatności ciastu.
Użytkownik koalka
w dniu 22.03.2013 12:04 opublikował przepis:
Ciasto o bardzo charakterystycznej konsystencji, bo jest wilgotna, pulchne, sprężyste w wyczuwalnymi drobinkami grysiku. Przepis znalazłam w bardzo starym pożółkłym zeszycie z przepisami babci mojego męża, który ostatnio przeglądałam u teściowej.
Użytkownik koalka
w dniu 22.03.2013 11:12 opublikował przepis:
Jako entuzjasta jedzenia pierogów, a nie ich lepienia, zaczynam się coraz bardziej przekonywać do ich wytwarzania. Znalazłam ciasto w sam raz dla mnie, czyli osoby której po ugotowaniu pierogi zamieniały się w twarde kauczukowe kulki do odbijania od podłogi. To ciasto po ugotowaniu jest miękkie i ro
Użytkownik koalka
w dniu 22.03.2013 11:03 opublikował przepis:
Rogaliki piekę od bardzo dawna, próbowałam wiele nowych przepisów na ciasto jednak zawsze wracam do tego jednego, wypróbowanego, które nigdy nie zawiodło.
Użytkownik koalka
w dniu 21.02.2013 13:20 opublikował przepis: