Trzyskładnikowa sałatka z kalarepy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatkę tę polecam szczególnie jako dodatek o mięs czy grilla, ale również do pochrupania w tak zwanym "międzyczasie" kiedy mamy ochotę coś przekąsić. Bardzo szybka w wykonaniu i smaczna :-)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża kalarepa
    5 rzodkiewek
    1 pęczek szczypiorku
    sól i pieprz do smaku
    oliwa (lub 1 łyżka majonezu)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Trzyskładnikowa sałatka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Trzyskładnikowa sałatka z kalarepy 1. Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek oraz rzodkiewkę myjemy i osuszamy. Następnie szczypiorek drobno siekamy i delikatnie solimy. Natomiast rzodkiewki przedzielamy na pół i kroimy w plastry.
    Szczypiorek i rzodkiewkę dodajemy do kalarepy i polewamy oliwą (lub dodajemy 1 łyżkę majonezu). Doprawiamy pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Rzodkiewka Sałata Szczypiorek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować