Sałatkę tę polecam szczególnie jako dodatek o mięs czy grilla, ale również do pochrupania w tak zwanym "międzyczasie" kiedy mamy ochotę coś przekąsić. Bardzo szybka w wykonaniu i smaczna :-)
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 duża kalarepa
5 rzodkiewek
1 pęczek szczypiorku
sól i pieprz do smaku
oliwa (lub 1 łyżka majonezu)
Trzyskładnikowa sałatka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek oraz rzodkiewkę myjemy i osuszamy. Następnie szczypiorek drobno siekamy i delikatnie solimy. Natomiast rzodkiewki przedzielamy na pół i kroimy w plastry.
Szczypiorek i rzodkiewkę dodajemy do kalarepy i polewamy oliwą (lub dodajemy 1 łyżkę majonezu). Doprawiamy pieprzem.
Komentarze