Surówka Z Kalarepy

3 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna surówka w której możemy przemycić trochę witaminek :)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kalarepy
    1 czerwona papryka
    kawałek pora
    posiekane 1-2 łyżki koperku
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kalarepy obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki.
    2. Paprykę myjemy pozbywamy się gniazda nasiennego i kroimy w kostkę.
    3. Por w półplasterki (ja dodałam mało pora - nie przepadamy za nim)
    4. Pokrojone składniki przekładamy do miski, dodajemy koperek, majonez, jogurt naturalny, sól i pieprz i całość mieszamy i ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku. Odstawiamy na chwile do przegryzienia się składników. Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Kalarepa Papryka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować