Surówka z kalarepy

4.5 (191 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chrupiąca surówka jako dodatek do obiadu.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalarepa
    2 marchewki
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 łyżeczka cukru
    1/4 łyżeczki soli
    2 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach.

    Dodajemy do kalarepy i mieszamy z pozostałymi składnikami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować