Tradycyjny biszkopt

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Tradycyjny biszkopt z 6 jajek, na dużą blachę idealny do różnego rodzaju ciast, deserów i tortu.

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    1 szklanka cukru
    6 łyżek oleju
    1,5 szklanki mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Biszkopt

Tradycyjny biszkopt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek.
    Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i cukrem, stopniowo dodając po jednym żółtku, następnie olej.
    Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i dodawaj po trochu do masy jajecznej dokładnie mieszając, możesz już mieszać łyżka nie mikserem.
    Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej biszkopt.
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st na 25 minut.

Porady

Po upieczeniu zastaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach na około 10 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować