Biszkopt kakaowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Sprawdzony i niezawodny przepis na biszkopt kakaowy, idealny jako baza do tortów, ciast i deserów.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek
    Szczypta soli
    1 szklanka cukru
    6 łyżek oleju
    1 łyżka octu
    1,5 szklanki mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Biszkopt kakaowy

Biszkopt kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddziel od białek.
    Białka ubijaj na sztywno ze szczyptą soli dodając cukier i po jednym żółtku , następnie olej i ocet. Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem i kakao, delikatnie wymieszaj za pomocą łyżki nie używając już miksera.
    Biszkopt przelej do tortownicy o średnicy 26 cm i piecz około 25 minut lub do suchego patyczka, po upieczeniu zastaw do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować