Tort Pasztetowy

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Jest nietypowy, ale bardzo smaczny. Polecam wszystkim!

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - okrągły bochenek chleba: 1 sztuka
    - konfitura z żurawiny ( słoiczek): 30 dekagramów
    - niskosłodzony syrop żurawinowy: 100 mililitrów
    - koniak: 2 łyżki
    - pasztet drobiowy: 30 dekagramów
    - masło: 1 sztuka
    - gałka muszkatołowa: 1 sztuka
    - pieprz: 1 szczypta
    - suszona żurawina: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Pasztet

Tort pasztetowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort Pasztetowy 1. Z chleba dokładnie odkrajamy
    skórkę. Miąższ przekrawamy
    w poprzek na trzy równej
    grubości krążki.
  • Tort Pasztetowy 2. Żurawinę mieszamy z syropem.
    Każdy krążek chleba
    smarujemy obficie żurawiną,
    aby nasiąknął.
  • Tort Pasztetowy 3. Masło ucieramy na puch.
    Dodajemy pasztet i miksujemy.
    Masę doprawiamy gałką
    muszkatołową i pieprzem.
    Wlewamy koniak i ponownie
    mieszamy.
  • Tort Pasztetowy 4. Krążki smarujemy masą
    i układamy jeden na drugim.
    Smarujemy boki. Wstawiamy
    do lodów ki na 6 godzin. Dekorujemy
    suszoną żurawiną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować