TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM

  • wyświetlono: 969 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Tort z ciastem czekoladowym. Tort prosty z kremem do tortów w proszku.Tort typu ''z nagich''bez obłożenia boków.

Babcia Tereska
  • 16 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

ciasto czekoladowe:
-100 g. masła
-1 gorzka czekolada
-7 jajek
-170 g. cukru pudru
-1 cukier waniliowy
-100 g. mąki tortowej
-100 g. mąki ziemniaczanej
-2 łyżeczki proszku do piecz.

krem waniliowy:
-1 krem waniliowy do tortów w proszku
-250 ml. śmietanki 30 %

krem orzechowy:
-1 krem orzechowy do tortów w proszku
-250 ml. śmietanki 30 %

krem ajerkoniakowy:
-1 krem ajerkoniakowy do tortów w proszku
-250 ml. śmietanki 30 %

dodatkowo:
-240 g. konfitury z czerwonych owoców

polewa czekoladowa:
-200 g. polewy czekoladowej HELIO
-kilkanaście kolorowych, mini piegów

Sposób przygotowania przepisu:

TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM

  • TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM1. ciasto-Masło wraz z kostkami czekoladowymi, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do tortownicy 27 cm, wyłożonej krążkiem papierowym tylko na dole.
    Piec w 175* ok.30 min.Sprawdzić patyczkiem czy suchy. Upiec najlepiej dzień wcześniej. Przekroić na trzy krążki.
  • TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM2. krem-Zmiksować każdy krem, osobno ze śmietanka,w/g wskazówek na opakowaniu.Przełożyć do woreczków cukierniczych bez tylki. Ułożyć spód ciasta na paterę i zrobić rozetki na przemiennie, kolorem.
  • TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM3. Poukładać łyżeczką,połowę konfitury w zagłębienia.
  • TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM4. Przykryć drugim krążkiem ciasta i tak samo postąpić jak przy pierwszym.
  • TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM5. Przykryć trzecim krążkiem.
  • TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM6. polewa- Roztopić polewę w/g przepisu na opakowaniu. Ostudzić do letniego i polać górę tortu. Można rozpuścić ze śmietanką 30 %, ale ja już nie miałam i polewa wyszła twarda.
  • TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM7. Jak polewa zastygnie to zrobić rozetki resztą kremu. Można udekorować w/g własnej fantazji. Ja ułożyłam cukiereczki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ciastotort z ciastem czekoladowymtort czekoladowy z gotowym krememtort z polewą czekoladową i rozetkamitort z konfiturą

Komentarze

Podobne przepisy

Czekoladowe ciasto z kremem adwokatowym

Dodane przez: bogusia82

Czekoladowe ciasto z kremem adwokatowym

Pyszne ciasto z kremem budyniowym...

tort polski

Dodane przez: izaa_a

tort polski z maślanym kremem

tort wydaje sie pracochłonny ale...

Kremówka

Dodane przez: Lucyna86

Kremówka z gotowego ciasta francuskiego

Ciasto dla nawet najbardziej wybrednego...

ciasto  czekoladowe

Dodane przez: adam

Ciasto czekoladowe z kremem

Ciasto czekoladowe może być podane...

Tort z polewą czekoladową

Dodane przez: krys1a

Tort śmietanowy z polewą czekoladową

Taki sobie torcik do kawki

ciasto z kremem czekoladowym

Dodane przez: ania_ch

ciasto z kremem czekoladowym

Ciasto jest pyszne i lekkie. Krem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE