TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM

4.5 (176 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tort z ciastem czekoladowym. Tort prosty z kremem do tortów w proszku.Tort typu ''z nagich''bez obłożenia boków.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto czekoladowe:
    -100 g. masła
    -1 gorzka czekolada
    -7 jajek
    -170 g. cukru pudru
    -1 cukier waniliowy
    -100 g. mąki tortowej
    -100 g. mąki ziemniaczanej
    -2 łyżeczki proszku do piecz.

    krem waniliowy:
    -1 krem waniliowy do tortów w proszku
    -250 ml. śmietanki 30 %

    krem orzechowy:
    -1 krem orzechowy do tortów w proszku
    -250 ml. śmietanki 30 %

    krem ajerkoniakowy:
    -1 krem ajerkoniakowy do tortów w proszku
    -250 ml. śmietanki 30 %

    dodatkowo:
    -240 g. konfitury z czerwonych owoców

    polewa czekoladowa:
    -200 g. polewy czekoladowej HELIO
    -kilkanaście kolorowych, mini piegów
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Tort czekoladowy

Tort czekoladowy z gotowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM 1. ciasto-Masło wraz z kostkami czekoladowymi, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do tortownicy 27 cm, wyłożonej krążkiem papierowym tylko na dole.
    Piec w 175* ok.30 min.Sprawdzić patyczkiem czy suchy. Upiec najlepiej dzień wcześniej. Przekroić na trzy krążki.
  • TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM 2. krem-Zmiksować każdy krem, osobno ze śmietanka,w/g wskazówek na opakowaniu.Przełożyć do woreczków cukierniczych bez tylki. Ułożyć spód ciasta na paterę i zrobić rozetki na przemiennie, kolorem.
  • TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM 3. Poukładać łyżeczką,połowę konfitury w zagłębienia.
  • TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM 4. Przykryć drugim krążkiem ciasta i tak samo postąpić jak przy pierwszym.
  • TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM 5. Przykryć trzecim krążkiem.
  • TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM 6. polewa- Roztopić polewę w/g przepisu na opakowaniu. Ostudzić do letniego i polać górę tortu. Można rozpuścić ze śmietanką 30 %, ale ja już nie miałam i polewa wyszła twarda.
  • TORT CZEKOLADOWY Z GOTOWYM KREMEM 7. Jak polewa zastygnie to zrobić rozetki resztą kremu. Można udekorować w/g własnej fantazji. Ja ułożyłam cukiereczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować