Tort czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka utrzeć z cukrem , i wodą do białości , mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao , przesiać do masy jajecznej , wymieszać , z białek ubić pianę, połączyć z ciastem , wylać na blachę , piec około 30 minut w 175*C
2.Żółtka utrzeć z cukrem , mleko zagotować , gorące cienkim strumykiem wlać do utartych żółtek , mieszając zagotować , wystudzić . Masło utrzeć ,ucierając dodać wystudzone jajka , nutelle, pokrojone czekoladki ( czekoladki kroić bezpośrednio do masy)
3.Do herbaty dodać pozostałe składniki, nasączyć biszkopty.
Odłożyć kilka łyżek masy, resztę masy podzielić na dwie równe części, przełożyć biszkopty, wierzch posmarować odłożoną masą, posypać starta czekoladą.
Komentarze