Tatar wołowy

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Tatar wołowy to klasyczne danie kuchni polskiej. Zmielone mięso wołowe z żółtkiem, cebulką, grzybkami i ogórkiem kiszonym. Tatara najlepiej podawać z chlebem, zachęcam do wypróbowania!

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa wołowego
    3 żółtka
    2-3 ogórki kiszone
    2 cebule
    120 g marynowanych grzybków
    przyprawa w płynie Maggi (do smaku)
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Tatar wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wołowe posiekać lub zmielić. Mięso wołowe jak i jajka powinny pochodzić ze sprawdzonego źródła. Jajka wyparzyć. Ogórki kiszone, grzybki i cebulę pokroić drobno. Przed podaniem mięso wymieszać dokładnie z olejem, przyprawą Maggi, solą i pieprzem. Uformować tatara tak jak na zdjęciu. Obok ułożyć ogórka, cebulę i grzybki. Pod koniec zrobić małe wgłębienie i wbić żółtko. Gotowe, podawać z chlebem.


    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować