TATAR WOŁOWY

  • wyświetlono: 514 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Najlepiej smakuje w towarzystwie posiekanej cebulki i kiszonego ogórka, ale świetnie też z kaparami i marynowanymi grzybkami

IMG_20190707_173458_367
  • 20min

Składniki

500 g mięsa wołowego na tatar
sól,pieprz
przyprawa do zup w płynie ok 2-3 łyżek
1 łyżka wody
3 łyżki oleju
1 duża cebula
4 ogórki kiszone

Sposób przygotowania przepisu:

TATAR WOŁOWY

  • 1. Do mięsa dodajemy wodę, olej, przyprawę w płynie, wszystko to dokładnie musimy wmieszać w mięso. Następnie do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na półmisku układamy mięso, obsypujemy połowę drobno posiekaną cebulą, drugą połowę drobno posiekanym ogórkiem kiszonym. Tatara możemy tez podać z drobno posiekanymi grzybkami marynowanymi, kaparami lub z surowym jajkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilz_roznych_stron_swiatamięso mielonecebulawołowinaogórki kiszone

Komentarze

Podobne przepisy

Tatar wołowy.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tatar wołowy .

Moja rodzinka przepada za tym daniem...

image-0qlm7ok

Dodane przez: malesia3

Tatar wołowy

Ulubione danie Polaków .Polecam...

tatar  z  polędwicy wolowej

Dodane przez: mariola1972

tatar z polędwicy wołowej

U mnie tatar gości praktycznie...

tatar

Dodane przez: lexi27

Tatar wołowy z żółtkiem

Chyba każdy zna tą prostą, ale...

Dodane przez: messer00

Tatar wołowy z ogórkiem

Potrawa idealna jako starter do...

Tatar wołowy (befsztyk tatarski)

Dodane przez: Czarek

Tatar wołowy (befsztyk tatarski)

Bardzo dobry jako zakąska do procentów...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE