Budyniowe tiramisu

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Modyfikacja tradycyjnego tiramisu z budyniem w roli głównej.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 0,5l mleka bez laktozy
    • 1 op. budyniu śmietankowego
    • 1/2 szklanki espresso
    • 18 biszkoptów
    • 1 łyżka whisky
    • 1 łyżka kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu Kawy

Budyniowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń gotujemy na mleku, studzimy. Kawę przelewamy do miseczki, dodajemy whisky, mieszamy. Biszkopty namaczamy w kawie przez chwilę z obu stron. Deser układamy warstwami - na przemian namoczone biszkopty i budyń. Wierzch posypujemy kakao.

Porady

Najlepszym wyborem będzie budyń bez zawartości cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować