SZYNKA PIECZONA W MARYNACIE Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Soczyste mięso z szynki pieczone w aromatycznej marynacie podawane z sosem pieczeniowym.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    50 dag szynki wieprzowej,
    opakowanie sosu do pieczeni ciemnego Cykoria.

    Składniki marynaty:
    3 łyżki oleju,
    2 łyżeczki sosu słodko-pikantnego Tao Tao,
    2 czubate łyżeczki majeranku,
    łyżeczka soli,
    łyżeczka papryki słodkiej,
    łyżeczka papryki ostrej,
    2 większe ząbki czosnku.
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Szynki

Szynka pieczona w marynacie z czosnkiem i majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowuję marynatę: czosnek rozgniatam nożem i bardzo drobno siekam, łączę z pozostałymi składnikami marynaty i dokładnie nacieram mięso. Odkładam na noc do lodówki.
    Mięso przekładam do woreczka do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez 50 minut, kroję w plastry.
    Przygotowuję sos pieczeniowy według przepisu podanego na opakowaniu, polewam mięso.

Porady

Najlepiej użyć samodzielnie zrobionego sosu do pieczeni. :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować