SZYNKA PIECZONA W MARYNACIE SŁODKO-PIKANTNEJ

5 (1 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealna na kanapki!

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    1 kg szynki wieprzowej.

    Składniki na marynatę:
    4 łyżki oleju,
    2 łyżki płynnego miodu,
    2 ostre papryczki suszone chili peperoncini,
    2 łyżeczki soli,
    2 łyżeczki bazylii,
    łyżeczka ostrej papryki.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Wędliny Szynki

Szynka pieczona w marynacie słodko-pikantnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram mięso i wkładam do lodówki (najlepiej na całą noc).
    Szynkę przekładam do woreczka do pieczenia, układam w naczyniu żaroodpornym.
    Piekę przez 60 minut w 190 stopniach (z termoobiegiem).

Porady

Każde 10 dag mięsa to dodatkowe 10 minut pieczenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować