Szarlotkowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.wszystkie skladniki na ciasto zagniatamy na jednolita mase .1/4 ciasta wkladamy do zamrazalnika. pozostala czesc ciasta wylepiamy nasmarowane foremki do babeczek i pieczemy 10min w 200 stopniach celcjusza
2.jablka obieramy i scieramy na tarce o grobych oczkach dodajemy cukier cynamon i rodzynki calosc razem w garnku dusimy chwile na malym gazie by smaki sie przegryzly.
3.bialka ubijamy na sztywno ze szczypta soli dodajemy cukier.
4.na gotowe babeczki wykladamy nadzienie jablkowe przykrywamy ubita piana z bialek . na tarce o grubych oczkach scieramy reszte ciasta wyjetego z zamrazalnika posypujemy babeczki i wstawiamy do piekarnika znow na 10 min w 200stopniachC.gotowe babeczki posypujemy cukrem pudrem .mozna je rowniez podac z bita smietana .
Komentarze