szarlotkowe babeczki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pyszne male babeczki .

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka: 1.5 szklanki
    - żóltka: 3 sztuki
    - cukier puder: 0.25 szklanki
    - cukier waniliowy: 0.5 opakowania
    - maslo miekkie: 0.5 sztuki
    NADZIENIE:
    - jablka: 2 sztuki
    - rodzynki: 2 łyżki
    - cukier cynamon: 1 szczypta
    PIANKA:
    - bialka: 3 sztuki
    - cukier puder: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotkowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szarlotka 1. wszystkie skladniki na ciasto zagniatamy na jednolita mase .1/4 ciasta wkladamy do zamrazalnika. pozostala czesc ciasta wylepiamy nasmarowane foremki do babeczek i pieczemy 10min w 200 stopniach celcjusza
  • szarlotka 2. jablka obieramy i scieramy na tarce o grobych oczkach dodajemy cukier cynamon i rodzynki calosc razem w garnku dusimy chwile na malym gazie by smaki sie przegryzly.
  • 3. bialka ubijamy na sztywno ze szczypta soli dodajemy cukier.
  • 4. na gotowe babeczki wykladamy nadzienie jablkowe przykrywamy ubita piana z bialek . na tarce o grubych oczkach scieramy reszte ciasta wyjetego z zamrazalnika posypujemy babeczki i wstawiamy do piekarnika znow na 10 min w 200stopniachC.gotowe babeczki posypujemy cukrem pudrem .mozna je rowniez podac z bita smietana .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować