Szarlotka z miodowymi orzechami wg. kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagnieść ciasto z wszystkich składników nr 1. Ciasto włożyć do lodówki na 3 godziny. Po wyciągnięciu ciasta z lodówki podzielić je na dwie części, rozwałkować. Blachę do pieczenia wyścielić papierem do pieczenia, wyłożyć 1 częścią ciasta. Jabłka pokroić w plasterki, rozłożyć równomiernie na cieście. Posypać cynamonem, cukrem waniliowym i cukrem zwykłym (do smaku). Nałożyć drugą część ciasta. Piec w piekarniku w temperaturze 190 stopni, przez ok 1 godzinę 20 minut. Orzechy posiekać na drobniejsze. Do małego garnuszka dać miód, cukier i margarynę. Zagotować, aż się troszkę wyklaruje i dodać orzechy. 10 minut przed końcem pieczenia polać ciasto, żeby orzechy za bardzo się nie przypaliły
Komentarze