Szarlotka Kasi

4.94 (177 ocen)

  • 20 min

Przepis wymyśliłam sama metodą prób i błędów. Ciasto zaraz znika z talerzy.

  • 20 min

Składniki:

  • - 3 szklanki mąki
    - kostka margaryny
    - jajko
    - szklanka cukru
    - 4 łyżki śmietany
    - proszek do pieczenia
    - cynamon
    - słoik masy jabłkowej
Wystaw ocenę:

4.94 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, cukier, śmietanę, jajko. Ciasto wyrobić i podzielić na dwie części.
  • 2. Formę natłuścić i posypać bułką tartą.
  • 3. Dno wylepić pierwszą częścią, wylać masę jabłkową, posypać cynamonem wedle uznania, przykryć drugim ciastem.
  • 4. Piec godzinę w temp. 180stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować