Syrop z cytryny i pigwy

  • wyświetlono: 731 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Właściwości leczniczych cytryn i pigwy, wymieniać by wiele, a syrop jest smaczny, aromatyczny, doskonały do herbaty na jesienne i zimowe dni.

123
  • 1 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

1 cytryna
1 owoc pigwy
2 łyżki cukru
słoik [najlepiej 1 litr]

Sposób przygotowania przepisu:

Syrop z cytryny i pigwy

  • jk1. Cytrynę myję w gorącej wodzie, kroję w plasterki. Pigwę myję, kroję w plasterki. W słoiku układam plasterki owoców na przemian, przesypując cukrem. Słoik zakręcam, codzienne potrząsam, po 3 dniach można już dodawać do herbaty, i owoce , i syrop. Przechowuję w lodówce, należy spożyć w ciągu 7 dni.

Zobacz też artykuł z poradami: Pigwa – wykorzystaj ją w kuchni!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

syropcytrynapigwa

Komentarze

Podobne przepisy

syrop

Dodane przez: justi2401

Syrop z miodu i cebuli

W zimne dni nietrudno o przeziębienie....

syrop z aronii z lisćmi wiśni

Dodane przez: pati197799

SYROP Z ARONII I

z liśćmi wiśni

Syrop z pierwiosnka i mniszka

Dodane przez: Violetka76

Syrop z pierwiosnka i mniszka

Warto go mieć w spiżarni - świetny...

Marmolada z pigwy

Dodane przez: edytaha

Marmolada z pigwy

Trochę pracy jesienią, a zimą,...

sok z pigwy

Dodane przez: Ela Ślązak

Sok z pigwy

Bogaty w witaminę C sok z pigwy,...

konfitura z pigwy do herbaty

Dodane przez: EmiEs

Konfitura z pigwy do herbaty

Pigwa nazywana polska cytryną idealnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE