Syrop chrzanowy z miodem i sokiem z cytryny

4.42 (174 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Do stosowania podczas infekcji, grypy, kaszlu, zapaleniu oskrzeli, zaflegmieniu płuc i w nieżytach górnych dróg oddechowych.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g świeżo startego chrzanu
    1 szklanka chłodnej, przegotowanej wody
    200 g płynnego miodu lipowego
    4 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.42 (174 ocen)

Zobacz również:

Syropy Napoje

Syrop chrzanowy z miodem i sokiem z cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utarty chrzan należy zalać wodą oraz sokiem z cytryny, wymieszać i pozostawić na 1 godz. w temperaturze pokojowej. Następnie odcisnąć płyn przez gazę. Dodać miód i wymieszać. Przechowywać w lodówce.
    Dawkowanie:
    Dorośli - 1 łyżka 3-4 razy dziennie z ciepłą przegotowaną wodą. Dzieci - 1 łyżeczka 2-3 razy dziennie, również z ciepłą wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Cytryna Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować