Syrop z pigwy

4.85 (175 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Idealny na grypę i przeziębienie. Mój jesienny niezbędnik w domowej apteczce.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • pigwa
    cukier
    Zasada : 1 szklanka pokrojonej pigwy na 1 szklankę cukru
Wystaw ocenę:

4.85 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Syropy Napoje

Syrop z pigwy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pigwę umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Odmierzyć pigwę na szklanki i wsypać do dużego słoja. Następnie dodać tyle samo szklanek cukru i dokładnie wymieszać. Postawić w ciepłym miejscu na 4 dni, codziennie mieszając. Po tym czasie syrop należy zlać. Przechowywać w lodówce lub zapasteryzować. Zaleca się spożywać : 2 razy dziennie po łyżce syropy z pigwy rozmieszanego w połowie szklanki letniej wody lub jako dodatek do herbaty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pigwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować