Syrop z pigwy

  • wyświetlono: 2551 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 1

Idealny na grypę i przeziębienie. Mój jesienny niezbędnik w domowej apteczce.

MagdalenaS
  • 1 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

pigwa
cukier
Zasada : 1 szklanka pokrojonej pigwy na 1 szklankę cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Syrop z pigwy

  • 1. Pigwę umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Odmierzyć pigwę na szklanki i wsypać do dużego słoja. Następnie dodać tyle samo szklanek cukru i dokładnie wymieszać. Postawić w ciepłym miejscu na 4 dni, codziennie mieszając. Po tym czasie syrop należy zlać. Przechowywać w lodówce lub zapasteryzować. Zaleca się spożywać : 2 razy dziennie po łyżce syropy z pigwy rozmieszanego w połowie szklanki letniej wody lub jako dodatek do herbaty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zimasyropzdrowiejesieńdo herbatypigwanapójna przeziębienieprzeziębieniegrypana grypę

Komentarze

Podobne przepisy

Syrop z pokrzywy

Dodane przez: rzelkazag

Syrop z pokrzywy

Część z Was pewnie już o nim słyszała,...

image-09ew622

Dodane przez: wiesiołek

Dżem z pigwy i mango

Od dawna z pigwy jak również z...

Dżem z pigwy

Dodane przez: Jola1977-1977

Dżem z pigwy

Pigwa jest bardzo zdrowym owocem,...

Akacja

Dodane przez: AnnaKoziel

Syrop z kwiatów akacji

Syrop pełen witamin pachnący latem...

image-1uvfye6

Dodane przez: paolineczka

Syrop z lawendy

Idealny do ciast, deserów czy herbaty....

image-14q19hi

Dodane przez: kamila19851

Syrop z zielonych szyszek sosny

Syrop pomocny w zwalczaniu pierwszych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE