Syrop z pigwy z miodem

  • wyświetlono: 2186 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Syrop z pigwy z miodem. Uodparnia organizm przed przeziębieniem.

profilowe
  • 6 porcje
  • 80min
  • Łatwy

Składniki

Pigwa 4 szt. Duże
Cukier 30 dag
Miód 200 ml
Woda ½ litra
Sok z 2 cytryn

Sposób przygotowania przepisu:

Syrop z pigwy z miodem

  • 1. Pigwę dokładnie wyparzyć, pokroić w kostkę, wcześnie pozbawiając gniazd nasiennych. Sok z jednej cytryny zagotować z wodą, dodać owoce pigwy i dusić na wolnym ogniu przez około 40 minut. Cukier i miód rozpuścić z sokiem z drugiej cytryny i przygotować gęsty syrop. Pigwę przecisnąć przez praskę, dodać do cukru z miodem i bardzo dokładnie wymieszać. Gorący syrop przełożyć do wyparzonych słoików, zapasteryzować przez 5 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

miódpigwa

Komentarze

Podobne przepisy

Marmolada z pigwy

Dodane przez: edytaha

Marmolada z pigwy

Trochę pracy jesienią, a zimą,...

Dżem z pigwy

Dodane przez: Jola1977-1977

Dżem z pigwy

Pigwa jest bardzo zdrowym owocem,...

image-09ew622

Dodane przez: wiesiołek

Dżem z pigwy i mango

Od dawna z pigwy jak również z...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Ogórki kiszone z miodem

Ten słodko-kwaśny smak nie daje...

Syrop z mleczu

Dodane przez: kamilab

Syrop z mlecza

Smaczny,zdrowy i naturalny syropek...

Syrop z mniszka lekarskiego

Dodane przez: danusia19671

Syrop z mniszka lekarskiego

Kwiaty z mniszka lekarskiego najlepiej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE