Syrop z pigwy z miodem

4.44 (147 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Syrop z pigwy z miodem. Uodparnia organizm przed przeziębieniem.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pigwa 4 szt. Duże
    Cukier 30 dag
    Miód 200 ml
    Woda ½ litra
    Sok z 2 cytryn
Wystaw ocenę:

4.44 (147 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Syrop z pigwy z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pigwę dokładnie wyparzyć, pokroić w kostkę, wcześnie pozbawiając gniazd nasiennych. Sok z jednej cytryny zagotować z wodą, dodać owoce pigwy i dusić na wolnym ogniu przez około 40 minut. Cukier i miód rozpuścić z sokiem z drugiej cytryny i przygotować gęsty syrop. Pigwę przecisnąć przez praskę, dodać do cukru z miodem i bardzo dokładnie wymieszać. Gorący syrop przełożyć do wyparzonych słoików, zapasteryzować przez 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Pigwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować