SURÓWKA Z OGÓRKAMI MAŁOSOLNYMI

5 (153 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Świetnie się sprawdzi jako dodatek do dań grillowych. Lekka i pyszna

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
    2 żółte pomidory
    1 cebula
    świeży koperek
    6-7 ogórków małosolnych 2-3 dniowych
    2 łyżki oleju lnianego
    łyżeczka octu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Surówki Ogórki małosolne

Surówka z ogórkami małosolnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i pomidory kroimy w kostkę, cebulkę oraz koperek drobno siekamy. Ogórki kroimy w plasterki. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Dodajemy ocet, olej, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Koper Papryka Pomidor Żółte pomidory

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować