Pasta jajeczna z ogórkami małosolnymi

  • wyświetlono: 130 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszna i bardzo szybka w przygotowaniu pasta jajeczna z ogórkami małosolnymi i kukurydzą. Bezmięsna wersja pysznego śniadania i nie tylko.

IMG_20160423_105933
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

4 ugotowane jajka na twardo
1/2 puszki kukurydzy konserwowe
3 ogórki małosolne
10 dag tartego sera np. cheedar
sól i pieprz do smaku
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jajeczna z ogórkami małosolnymi

  • 1. Dodanie składników1. Ogórki małosolne drobno kroję w kostkę. Ugotowane jajka trę na tarce o grubych oczkach.

    W miseczce łączę utarte jajka, pokrojone ogórki małosolne, dodaję kukurydzę konserwową, tarty ser żółty. Mieszam ze sobą.

    Doprawiam solą i pieprzem, dodaję również majonez, jogurt naturalny oraz musztardę. Mieszam.

    Pozostawiam ok 30 min w lodówce przed podaniem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywaJajkapastakrakersyśniadaniebezmięsadopieczywaogórkimałosolne
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z korniszonem

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta jajeczna z korniszonem

Popularna pasta jajeczna z dodatkiem...

Pasta jajeczna z awokado

Dodane przez: Futka

Pasta jajeczna z awokado

Propozycja na smakowitą, zdrową...

Pasta jajeczna z rzeżuchą

Dodane przez: AnetaJ

Pasta jajeczna z rzeżuchą

Bardzo smaczna pasta na śniadanie,...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Pasta jajeczna z serkiem

Bardzo szybka w przygotowaniu i...

Pasta jajeczna z szynką

Dodane przez: bogusia82

Pasta jajeczna z szynką

Bardzo smaczna pasta z jajek i...

Pasta jajeczna z awokado

Dodane przez: zielony liść

Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna, która zyskuje na...