Surówka z białej kapusty i ogórków małosolnych

3.4 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejna propozycja na szybką i zdrową surówkę. Tym razem biała kapusta w wersji z ogórkiem małosolnym i delikatnym winegretem. Opcjonalnie można dodać koperek, ale mnie wystarczyły zupełnie tylko te dwa składniki - kapusta i ogórki. Prosty i szybki dodatek do obiadu lub dań z grilla.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół małej główki białej kapusty lub ćwiartka z większej
    3-4 ogórki małosolne
    Sos:
    70 ml oliwy
    40 ml octu jabłkowego lub innego delikatnego lub soku z cytryny
    1 łyżka miodu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Surówki Ogórki małosolne

Surówka z białej kapusty i ogórków małosolnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na sos energicznie wymieszać w małym zakręconym słoiczku lub miseczce.

    Kapustę poszatkować, ogórki zetrzeć na tarce jak na mizerię. Przełożyć do miski, zalać sosem i wymieszać. Pyszna surówka gotowa :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować