Gulasz wołowy z ogórkami małosolnymi

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczny gulasz z dodatkiem ogórków małosolnych.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g wołowiny z udźca
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    4 ogórki małosolne
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka mąki
    700 ml bulionu warzywnego
    mielony cynamon
    mielona czerwona papryka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wołowy z ogórkami małosolnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz wołowy z ogórkami małosolnymi 1. Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w dużą kostkę mięso, obrane i pokrojone w kostkę ogórki. Chwilę smażymy, oprószamy mąką, dokładnie łączymy i zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Dusimy pod przykryciem przez 40 min. Następnie doprawiamy do smaku cynamonem, mieloną papryką, solą i pieprzem.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować