Surówka z ogórków małosolnych

4.47 (160 ocen)

  • 10 min

Nie wyobrażam sobie lata bez ogórków małosolnych, musiałam je też "przemycić" do obiadu:)

  • 10 min

Składniki:

  • ogórki małosolne - 0,5kg
    cebula - 1szt.
    koperek - pęczek
    majonez - 1 lub 2 łyżki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (160 ocen)

Zobacz również:

Surówki Ogórki małosolne

Surówka z ogórków małosolnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jej wykonanie jest banalne, bo wystarczy pokroić ogórki w plastry lub kostkę, cebulę w piórka, wymieszać z posiekanym koperkiem i majonezem, doprawić pieprzem. Smacznego!

Porady

Solenie należy zostawić na koniec przygotowania sałatki, bo ogórki mogą być już wystarczająco słone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować