Surówka z selerem naciowym

4.49 (144 ocen)

Bardzo smaczna i szybka do przyrządzenia surówka z selerem naciowym i warzywami. Jest lekka i niskokaloryczna, idealna do wiosennego grillowania lub obiadu.

Składniki:

  • 1 seler naciowy
    3 pomidory
    1 papryka czerwona
    3-4 ogórki małosolne
    1 cebula czerwona
    Pęczek szczypiorku
    2-3 łyżki oleju lnianego
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Surówki Ogórki małosolne Dodatki

Surówka z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, oczyszczamy, selera naciowego kroimy w plasterki, ogórki kroimy w pół plasterki. Pomidora, paprykę i cebulę kroimy w paski, szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wlewamy olej lniany, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem, dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Pomidor Seler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować