Surówka obiadowa

3.67 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczna i zdrowa surówka z czerwonych buraków, jabłek, czerwonej cebuli i natki pietruszki , doprawiona swierzo mielonym pieprzem. Idealna do dań mięsnych i rybnych .

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ugotowane buraki czerwone
    2 jabłka
    1 cebula czerwona
    Pęczek natki pietruszki
    Łyżeczka cukru
    Szczypta soli
    Swierzo mielony pieprz
    Szczypta kwasku cytrynowego
    Łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki ugotuj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
    Jabłka obierz również zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
    Cebulę obierz pokrój w drobną kostkę.
    Natkę pietruszki pokrój .
    Wszystko dokładnie wymieszaj dopraw do smaku solą pieprzem, cukrem ,kwaskiem , dodaj oliwę i pietruszkę.

Porady

Surówkę możesz również przygotować z gotowymi buraczkami ze słoika , wtedy wystarczy parę minut i surówka gotowa a smakuje tak samo dobrze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować