Surówka obiadowa

3.4 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna surówka obiadowa z kapustą i marchewką idealna do dań mięsnych rybnych lub jako dodatek do wędlin czy grilla.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mała główka kapusty
    2 marchewki
    Pęczek natki pietruszki
    Sól pieprz do smaku
    Majonez
Wystaw ocenę:

3.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkuj posyp solą i odstaw na godzinę. Następnie odciśnij. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do kapusty. Pietruszkę pokrój.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj dodaj majonez według własnego uznania i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Porady

Zamiast natki pietruszki możesz dodać koperek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować