Obiadowa surówka

2.67 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Szukasz pomysłu na dodatek do mięsa, dobrze trafiłeś. Połączenie tych składników daje genialny smak jest to uzupełnienie każdego dania mięsnego, które z pewnością zagości w Twoim domu. Nie trać więc czasu i do działa.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 główka kapusty pekińskiej
    • 1 ogórek zielony
    • 1 pęczek koperku
    • 1 łyżka ziół prowansalskich
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki musztardy francuskiej
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

2.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Obiadowa surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka 1. 1. Kapustę drobno kroję, ogórka obieram, kroję w kostkę, szczypiorek drobno siekam.
    2. Warzywa przekładam do miski.
    3. Do naczynia wlewam oliwę, sok z cytryny, dodaję musztardę, wsypuję zioła prowansalskie, sól, pieprz. Mieszam, wlewam do warzyw i ponownie mieszam.
    4. Surówka gotowa.
    5. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować