Soczyste i błyskawiczne filety z kurczaka w ajvarze

4.95 (187 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W 5 minut przygotowujemy mięso i do piekarnika.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    sól i pieprz
    Ajvar łagodny lub ostry
    1 czerwona cebula
    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.95 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ajvar

Soczyste i błyskawiczne filety z kurczaka w ajvarze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso nacieramy solą i pieprzem.
    Układamy w naczyniu do zapiekania. Wierzch smarujemy Ajvarem i posypujemy cebulą krojoną w piórka.
    Następnie na każdym kawałku mięsa kładziemy łyżkę majonezu. Przykrywamy i zapiekamy ok. 45 do 55 minut w 180 stopniach.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować