Przed świętami dostałam miłą niespodziankę od firmy Podravka . Naszedł czas by wykorzystać nadesłany prezent. Tym razem wykorzystałam Ajvar łagodny. Stworzyłam z niego sos do makaronu. Przepis łatwy i przepyszny !
20 min
Dla 4 osób
Składniki:
Składniki:
250 g ulubionego makaronu
1 słoik Ajvar łagodny firmy Podravka
1 szkl wody
1 średniej wielkości cebula
1 mała papryka czerwona
3 ogórki kiszone
przyprawy : sól, pieprz, słodka papryka mielona, przyprawa do rosołu ( bez soli ) bazylia, oregano.
Makaron z sosem z ajvaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy we wrzątku według instrukcji na opakowaniu
2. Cebulę obieramy, i kroimy w drobną kostkę. Smażymy na 1 łyżce oleju rzepakowego. Gdy cebula się zeszkli dodajemy paprykę i ogórka pokrojonego w malutką kostkę. Smażymy przez 5 minut często mieszając
3, Po tym czasie dodajemy ajvar smażymy 2 minuty cały czas mieszając. Dodajemy wody. Oraz przyprawy. Mieszamy. Całość zagęszczamy wodą z mąką.
Komentarze