Makaron z sosem z Ajvaru

4.47 (196 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Przed świętami dostałam miłą niespodziankę od firmy Podravka . Naszedł czas by wykorzystać nadesłany prezent. Tym razem wykorzystałam Ajvar łagodny. Stworzyłam z niego sos do makaronu. Przepis łatwy i przepyszny !

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki:

    250 g ulubionego makaronu

    1 słoik Ajvar łagodny firmy Podravka

    1 szkl wody

    1 średniej wielkości cebula

    1 mała papryka czerwona

    3 ogórki kiszone

    przyprawy : sól, pieprz, słodka papryka mielona, przyprawa do rosołu ( bez soli ) bazylia, oregano.
Wystaw ocenę:

4.47 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Ajvar

Makaron z sosem z ajvaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    1. Makaron gotujemy we wrzątku według instrukcji na opakowaniu

    2. Cebulę obieramy, i kroimy w drobną kostkę. Smażymy na 1 łyżce oleju rzepakowego. Gdy cebula się zeszkli dodajemy paprykę i ogórka pokrojonego w malutką kostkę. Smażymy przez 5 minut często mieszając

    3, Po tym czasie dodajemy ajvar smażymy 2 minuty cały czas mieszając. Dodajemy wody. Oraz przyprawy. Mieszamy. Całość zagęszczamy wodą z mąką.

    4. Na talerz wykładamy makaron i polewamy sosem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować